Over deze websiteDeze site heeft als voornaamste doel om interessante meeuwen in en rond Amsterdam te documenteren. Hoewel ik getracht heb de onderschriften van de foto's zo informatief mogelijk schrijven heeft deze site niet als doel om een volledig overzicht te bieden van alle kleden van alle meeuwen. Ik heb deze site opgezet als een 'lokale tak' van de voormalige Birdsnaps site, die in 2006 opnieuw verschenen is in de vorm van de Gull Research Organisation website. Als je meer te weten wilt komen over meeuwen, en grote meeuwen in het bijzonder, is een bezoek aan die site zeer aan te raden!

Intensief observeren heeft aangetoond dat schaarse soorten als Geelpootmeeuw en Pontische Meeuw in vrij grote aantallen voorkomen in de hoofdstad. In 2005 en 2006 werd bovendien gekleurringde Baltische Mantelmeeuwen aangetroffen (rood CRK4 en CJC9), slechts het vijfde en zesde geval voor Nederland. In 2006 werden ook niet minder dan drie kandidaat Heuglins Meeuwen waargenomen.

De herkenning van onvolwassen meeuwen is niet altijd even makkelijk, dus lastiger te determineren vogels worden in de bijschriften beschreven. De determinatie van 1kj grote meeuwen wordt uitgebreid behandeld in de meeuwenspecial die Mars Muusse en ik voor de Vogelwerkgroep Amsterdam geschreven hebben. Naast meeuwen in Amsterdam en elders in Nederland behandelt deze site ook grote meeuwen uit NO Spanje/Z Frankrijk en uit Polen [laatste twee alleen in het Engels].

Verder heb ik het geluk gehad de eerste succesvolle broedpogingen van Slechtvalken in Amsterdam van dichtbij mee te mogen maken. Ook enkele andere interessante vogels in Amsterdam zijn met foto's en/of geluid opgenomen. Tot slot heb ik geïllustreerde verslagen gemaakt van reizen naar Polen, Tunesië en Cyprus [alleen in het Engels]. Al mijn foto's op deze site zijn 'gedigiscoopt' met de combinatie Nikon Coolpix 4500 of Nikon P5100 en Swarovski AT 80 HD.

Commentaar of correcties? Stuur dan een mailtje naar Ruud Altenburg.